22/8:
   Efter nästan två månaders frånvaro återkommer jag nu från sommarens vådliga äventyr som facebookare. Dock bara tillfälligt, med senaste nytt, eftersom jag är i stort behov av ett par veckors vila (helst fullständig, om möjligt...) från allt vad människo- och ordmassor heter. Därefter bör alltså mitt auroraårbloggande fortlöpa ungefär som under vårens öppningstid.
     I relativ sommarstiltje började jag den 25 juni samla Vänner på fb-sidan och hade en dryg månad senare lyckats få hygglig styrsel på utövandet av den. Sammansatt av inloggare från alla möjliga typer av områden och nivåer i samhället, av vilka de flitigaste inläggarna naturligtvis varit uttryckarproffs typ journalister och författare. I "makttopp": IT- och energiministern Anna-Karin Hatt,  bördig från samma Hyltekommun som jag. 
     Cirka 1/8  bröt min HP-dator samman, inte fullständigt men menligt gällande fingertangerande skrivkonst. Så jag köpte en ny, likadan men rustad med många nya finurliga funktioner från bl a  Windows. Tyvärr var den också specialdesignad för inträdet till Facebook - det gick inte att googla på hur som helst utan jag måste först ta mig igenom Internet Explorer-nålsöga. Annars gick det inte att få läsbar stilgrad och upplösning ens med sidhoppsnervöst förstoringsglas. Utmattad - av att försöka läsa på denna bredvidstående laptop medan jag skrev på den nya - gick jag med på ett par av reglerna  för att få normalt läsbart Facebook.  Efter - ändå, ytterligare lika prövande försöksdagar skrev jag under på vad som helst för att slippa småstilt oläsbart och sidhoppande elände. För att se om sikten äntligen skulle KUNNA klarna (i tanke att jag alltid kunde köpa ytterligare en laptop, där jag inte överlät alla rättigheter till Explorer/Facebook - medan Gooogle överlägset, då och då. hoppade in och avbröt konkurrenten med lockande erbjudanden för mig).  Resultatet var fortfarande lika med noll i tydlighet.
     Jag framhärdade ytterligare  en tid, från och till. I går morse, 21/8, var min alltmer krånglande GAMLA laptop fortfarande hanterbar även om med hel del möda. Senare på dagen blev den allt trögare och totalstoppbenägen, så frampå kvällen lät jag den helt ge upp andan. Fastän jag ännu inte hunnit överföra nästan något av allt som finns lagrat i den. DÅ vaknade den efter ett tag plötsligt till liv, som genom ett under, och från slags Högre Ort meddelades att jag ev. fått in mask eller bug i någon brandvägg el d. Åtminstone borde jag köpa mer RAM-minne (fastän jag enligt uppgivna siffror ska ha gott om plats). Hjälptipsen för att konstatera ev bug eller mask gick dock ej att pröva eftersom datorn blev trög och la av igen.
    Men! Allt utom Facebook fungerar utomordentligt bra på den här NYA HP-laptopen, så någon gång under första halvan av september börjar jag hålla igång med Auroaårs vänner  igen.
   Tack för ert tålamod - ni som försöker följa mina bistra öden och vågade äventyr!  Och trevlig sensommar!!
önskar 
kes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar