Domsöndagen, den 25(-26…)november

Kyrkoårets slut, inför ett nytt - från första advent, firades i dag i kyrkorna. Med präster ståtligt skrudade och ödesdigert hänvisande till allsmäktiga bibelord om Domens Dag. Då Herren Jesus återkommer i triumf och dömer sina fiender till eldens eviga pina under gråt och tandagnissel . Medan de goda fåren fröjdas i härliga gudatiders sällskapliga utvaldhet under skapandet av en ny himmel och en ny jord. Utan vänsterflank med störande getter och annan otygsröra. 

    Ja, det är en sällsamt hetsig kamp mot antagonister som utkämpas i religiösa skrifter. För vår kristenhet inskriven utan cirkulerandets chans till återlösning för motståndarna. Tidsbegreppet är linjärt och dess slut en ofattbar punkt utan försonande avrundning för massan av offer. Poemet 
ovan är ur Johan  Olof Wallins Dödens Engel, liksom  G Hellquists bild till vänster 
    En dramatisk höst med krig och inbördesstrider ligger bakom oss i verklighetens kallnande värld. Nedan följer ett inlägg med vredgat hämnande hinduiisk gudsbild. Den belyser stämningsläget på min Facebooksida, några dagar innan en skör vapenvila änntligen utlystes mellan Israel och det avskärmade Gaza. Omgivet av svåra stridigheter, och oro för mängder av människor på flykt, särskilt i och runt Syrien och Sudan.     

Photo: Upprepas nu: ett inlägg tidigare i dag av Per Sundgren, från AB. Som fick mig till kommentar därunder. Bilden tog jag från indiska Bhagavatam, ytterligare en följer strax: Gud bevare oss från Guds vrede, sade förr de vedrabbade i detta land. Den hinduiske överguden har oräkneligt många namn till sina kroppsliga skepnader. Här lik djurens konung som med hårt vässade klor strafffar dem som lovat tjäna honom och skapelsen men i stället verkat för egna och destruktiva intressen.                      Här dagens lilla kortis i Aftonbladet:
Bosättare i din trädgård. Plötsligt får du se att en familj slagit sig ned på gräsmatta och börjat picknicka. Så tar de fram en såg och börjar såga ned dina äppelträd. Du rusar ut och försöker avvisa dem. Mannen i familjen säger: Vi tänkte slå oss ned här och bygga ett hus. En lastbil med byggnadsmaterial kör upp på grusgång,en. Du blir vansinnig och försöker köra bort dem. Mannen säger: Stopp! Lugna ner dig! Inget våld! Om du sköter dig kan du få bo kvar. Detta är konflikten Israel-Palestina i ett nötskal. Men i den absurda mediala logiken framställs denna konflikt alltid som om det är ockupanten Israel som är den angripne och de ockuperade palestinierna angriparna.
Du och 12 andra gillar detta. 

Kerstin Elisabeth Sandkvist Ja, det är otäckt - ett j-igt arrogant beteende, ofta av uppblåst självsäkra ateister som bygger sin förutsatt överlägsna sekulära makträtt på religiöst fundamentalistiska judars och kristnas komplext förvirrade trosvärld. Inte så få av dem känner sig pompöst utvalda: ÄR GUDAR, enligt bibeln i både GT och Jesuscitat i NT. Genom översättarlogik av sanskrit i gamla hinduiska-vedantiska urkunder är de halvgudar och underordnade en entydigt överlägsen gudom ( se Ogräs, kap ett, sid ett, stycke fyra. Googla dit via: kesandkvist.blogspot.com). Dessa övermänniskor för sedan eoner en väldig kamp mot sina fallna halvgudasläktingar. Vilka omvandlats i självgod och förblindad egoism, från halvgudar till ondskefulla demoner, och är ytterst svåra att besegra.Upprepas nu: ett inlägg tidigare i dag av Per Sundgren, från AB. Som fick mig till kommentar därunder. Bilden tog jag från indiska Bhagavatam, ytterligare en följer strax: Gud bevare oss från Guds vrede, sade förr de vedrabbade i detta land. Den hinduiske överguden har oräkneligt många namn till sina kroppsliga skepnader. Här lik djurens konung som med hårt vässade klor strafffar dem som lovat tjäna honom och skapelsen men i stället verkat för egna och destruktiva intressen.
      Detta är Dagens lilla kortis i Aftonbladet -  av
    Per Sundgren: Bosättare i din trädgård.
     Plötsligt får du se att en familj slagit sig ned på gräsmatta och börjat picknicka. Så tar de fram en såg och börjar såga ned dina äppelträd. Du rusar ut och försöker avvisa dem. Mannen i familjen säger: Vi tänkte slå oss ned här och bygga ett hus. En lastbil med byggnadsmaterial kör upp på grusgång,en. Du blir vansinnig och försöker köra bort dem. Mannen säger: Stopp! Lugna ner dig! Inget våld! Om du sköter dig kan du få bo kvar. Detta är konflikten Israel-Palestina i ett nötskal. Men i den absurda mediala logiken framställs denna konflikt alltid som om det är ockupanten Israel som är den angripne och de ockuperade palestinierna angriparna.
       Kerstin Elisabeth Sandkvist: Ja, det är otäckt - ett j-igt arrogant beteende, ofta av uppblåst självsäkra ateister som bygger sin förutsatt överlägsna sekulära makträtt på religiöst fundamentalistiska judars och kristnas komplext förvirrade trosvärld. Inte så få av dem känner sig pompöst utvalda: ÄR GUDAR, enligt bibeln i både GT och Jesuscitat i NT. Genom översättarlogik av sanskrit i gamla hinduiska-vedantiska urkunder är de halvgudar och underordnade en entydigt överlägsen gudom ( se Ogräs, H-Förstadelen, kap ett, sid ett, stycke fyra. Googla dit via: kesandkvist.blogspot.com). Dessa övermänniskor för sedan eoner en väldig kamp mot sina fallna halvgudasläktingar. Vilka omvandlats i självgod och förblindad egoism, från halvgudar till ondskefulla demoner, och är ytterst svåra att besegra.


                                                      ***

ZEITGEIST: GÅ VIDARE | officiell release | 2011      www.youtube.comRegistrera dig för TZM e-postlista: http://www.thezeitgeistmovement.com/ Anmäl dig till film serie e-postlista: http://zeitgeistmovie.com/ Detta är den officiella ...ZEITGEIST: MOVING FORWARD 
Den 11 november Först delat vidare från Jonas Liljegren, i The Zeitgeist Movement, och av Bo Edvardsson. Här lärs uppmuntrande ut att vi KAN bygga en bättre värld. Aggressivitet och våld ligger inte i våra gener utan skiftar mycket i olika kulturer, beroende på den sociala miljöns omgivande påverkan: med jämlik samverkan – eller i hård konkurrens. Men uppgörelserna med dagens maktfolk blir svåra, i vårt kapitalistiska system där både regeringar och deras rättsväsen fungerar som företag, styrda av ekonomer. Medan arbetslösheten med oroande konsekvenser riskerar att fortsätta växa, även i de globala områden som på senare år haft stark industriell tillväxt och fått en stor och välbärgad så kallad medelklass.
                                                                                  ***

 17 november, några dagar före FN-proklamerad Barnens Dag världen runt, gjorde jag detta sentimentala fynd i en låda med bilder. Inspirerad av det, och ständigt återkommande nyheter om barn som far illa, skrev jag de åtföljande raderna: 

Som de jämte djuren svagaste bland oss har barn i alla överblickbara tider utsatts för mer eller mindre svåra övergrepp, både fysiskt och mentalt. Vi har ju behov av att ta överlevarens makt över en ofta svårhanterad omvärld och hävdar gärna vår mobbaraktigt omogna lust till dominans mot just den svagaste individen eller gruppen. Barn lär sig hålla fingrana borta från ljuslågor sedan de bränt sig, vilket av många vuxna tytts som uppmuntran av dold makt i natur eller himmel till att slå sina, eller andras, barn till lydnad. Och tjat samt hårt bannande ord eller ögonkast känns ibland kanske svårare att uthärda än smisk och dask... I dagarna har metallrör fått uppmärksamhet som beväpning i syfte att stärka självförtroendet på våra gator - i syfte att få det att minska hos möjliga fiender där. Med samfällt vässade pennor och tungor som vapen tycks nu den mediala åsiktsmakten ha fått bukt med just sådana förvuxna problemungar. Men de samhälleliga maktyttringarna förefaller så grovt tillyxade att man kan undra om det är ofostrade barn som trängs runt den EU-svenska politikens förråande köttgrytor. ---- Jag llustrerar denna textbit med ett inslag i Expressen den 1 juni 1969. En förstatrevare inför vår svenska lag mot barnaga några år senare. Redaktör för sidan var min goda granne Christina Henning i Västerhaninge. Hon blev snart, för några år, min efterträdare som fru Rosenqvist - efter möte med min f d man i våra barns sandlåda. ------ Om en stund återvänder jag med text och bilder föranledda av den inflammerade maktkampen i samt runt Palestina och Israel. ---Den ena av dem är lejongudsbilden som har placerat sig först i denna rulla.---
    I kväll sände SVT det första i en serie dokumentärprogram om utsatta människor i fattiga delar av världen. En samproducerad giv av 70 TV-bolag jorden runt, under huvudrubriken Why Poverty? I hopp om nystart för solidariskt rikare liv för ALLA... 

Photo: Rare Lunar Eclipse: November 28 2012, Please SHARE This Opportunity, So Everyone Can Enjoy!!!

Source: www.sun-gazing.com

Please Friend/Subscribe To Watch Live Broadcast Starting At 12:14:58 UT!
Rare Lunar Eclipse: November 28 2012, Please SHARE This Opportunity, So Everyone Can Enjoy!!!

Source: www.sun-gazing.com    

                                                                      ***


► www.knowledgeoftoday.org/2012/08/We-are-One-Wake-Up-Open-your-Eyes-change-the-World.html — Modern science is now beginning to confirm what spirituality, philosophy, sages, ancient teachings and psychedelics have been saying for millennia, that the entire Universe is One and that what we think of as "reality" is just an illusion. And the only real thing in the Universe is Consciousness.
► www.knowledgeoftoday.org/2012/08/We-are-One-Wake-Up-Open-your-Eyes-change-the-World.html — Modern science is now beginning to confirm what spirituality, philo
sophy, sages, ancient teachings and psychedelics have been saying for millennia, that the entire Universe is One and that what we think of as "reality" is just an illusion. And the only real thing in the Universe is Consciousness.


                                                                   ***


How to Save the World With Technology - Not Politics: Lasse Birk Olesen at TEDxNHHLasse Birk Olesen believes that technological innovation is more important to how society develops than political agitation. He has been volunteering with the seasteading movement since 2009 and now m
Klicka på blå rubriken ovan, så länkas det till TED-videon.


Planetary alignment that will take place Dec 3, 2012 with the Pyramids at Giza.

Inspiration - med  Mercurius, Venus, Saturn på linje...

2012 - A Message of Hope ♥ www.social-consciousness.com/2012/05/love-consciousness-unity-in-love-loving.html
 med Melissa WoodsMarjolijn Velthuizen,Robert ChirgwinSandra Helen SmithIvy Clarisse MilitanteThushari Ranasinghe,Rai TalinesWishwa Chinthana och Bob Kelly.19/11 - ekonomivetenskapen » Se på SVT Play. 
Del 14 AV 18. Hur kunde världens ledande ekonomer Missa ATT VI var In väg MOT Den största finansiella kollapsen sen 1930-talet?Vetenskapens Värld Granskar ekonomivetenskapen OCH Den Pågående skuldkri ...
Photo: ► www.knowledgeoftoday.org/2012/08/The-Venus-Project-presents-Paradise-or-Oblivion-2012.html — “I have no notions of a perfect society, I don't know what that means. I know we can do much better than what we've got, I'm no utopian, I'm not a humanist that would like to see everybody living in warmth and harmony: I know that if we don't live that way, we'll kill each other and destroy the Earth.” -Jacque Fresco
www.knowledgeoftoday.org/2012/08/The-Venus-Project-presents-Paradise-or-Oblivion-2012.html — “I have no notions of a perfect society, I don't know what that means. I know we can do much better than what we've got, I'm no utopian, I'm not a humanist that would like to see everybody living in warmth and harmony: I know that if we don't live that way, we'll kill each other and destroy the Earth.” -Jacque Fco

Paradise eller Oblivion - YouTube

www.youtube.com/watch?v ...
30 mar 2012 - 48 min - Överfört AV thevenusprojectmedia
Paradise eller Oblivion här videopresentation förespråkar en ny socio-ekonomiska system, som uppdateras till ...
                                                                                               ***

Gilla
 ·  · Roba da orsi e una scala :-)
This very brief video will make your day. I promise...
Längd: ‎1:09

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar