Skörde- och födelsefest i månljus

Torsdag den 19 september

firar jag min rara dotter Odettes födelse - 5 i 4 en solig och sommarvarm eftermiddag för 55 år sedan. Och min egen överlevnad: ty några timmar senare höll hon på att bli moderlös - stora larmet gick på KS då jag fick eklampsi (= s k graviditetskramp eller havandeskapsförgiftning med brant skenande feberstegring).
     Enligt vitrockade räddarnas utsago skulle jag inte ha haft en chans att klara livhanken om jag fött flickan min utan tillgång till akuta insatserna på ett för plötslig kris personalberett sjukhus. I dag är hon mig ett gott stöd här i livet: rätt ofta telekollar hon att jag inte ligger nertrillad ur våningssängen med brutna ben och spräckt skalle. Vilket hon fått för sig att någon i min vördnadsbjudande ålder riskerar när man som jag IKEA-byggt sig kombinerad sov- och arbetsplats på upphöjt utsiktsställe nära taket. Samtidigt som hon bjuder på trivsam pratstund om allt från världsläget till senaste nytt från familjehorisont i Halland. 
      Bilden ovan, med Rosenqvisthusets älskade lilla hund Tintin som nyskaffad valp i mattes trygga famn, är inte pur färsk. Men jag valde den därför att jag tycker så mycket om just det fotot: visar Odette riktigt ålderslöst glad och lycklig - just så som  vi föräldrar ända från födelsens stund önskar att våra barn ofta och livslångt ska få uppleva tillvaron.
           Jag  håller också fest, med extra gott middagsmål, för Skördemånen, som ovan molnen lär stråla för fullt ett tag framöver. Lite har jag mediterat, men inte dansat (är så trångt runt mig, annars skulle jag nog gjort det). Inte heller spelat upp någon rituell föreställning inför mig själv - och kanske för barn och barnbarn med flera i låtsasnärvaro hos mig just i kväll - i Månestrålande Stunds Högtid. Så som föreslagits i den inbjudan till globalt månfirande som bland annat fb-sajten  Wild Woman Sisterhood inbjudit till under minst en månad i förväg. Är meningen att detta septemberfirande framöver ska följas av fullmåneinbjudna ceremonier tolv gånger årligen:
Did you Sign in yet for the World Wide Harvest Full Moon Circle?
Thursday 19th September 2013
It's going to be a Major Tune-in.
Don't miss it..
You can join us from wherever you are!
Follow this link:
https://www.facebook.com/events/141715129371697/
       Snart återkommer jag i denna blogg om en del av det som under senare tids intensiva händelutveckling har samlats i min intressekorg.
Väl mött igen - hoppas jag ihop med Alice i Underlandet och retsamt leende
Cheshirekatten.
kes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar