120 deltagare från en rad olika länder väntas till arrangemanget Asatru summer camp, som inleds i dag.
– Det är tredje gången det ordnas, det började 2009 i Danmark och hölls 2012 i Tyskland, berättar Per Lundblad, vice ordförande i det svenska trossamfundet Forn Sed.
Lägret i en vecka är ett samarbete mellan samfund i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland (som har två), Frankrike, England och Nederländerna.
– Vi kommer att ha åtskilliga föredrag och workshops och göra exkursioner till arkeologiska platser och runstenar i området. Det blir en marknad med försäljning av hantverk, dockteater, gruppteater, öppnings- och avslutningsceremonier.
På onsdag deltar utövarna i ett stort blot på gräsmattan.
– Vad som händer är inte helt klart. Det är en naturreligion och vi står i en ring och hälsar på platsen som en individ i en ritual, säger Per Lundberg.
Det blir någon form av offer där deltagarna lägger ut blommor och frön till olika gudar i sin gudavärld, som befolkas av bland andra Tor, Oden, Freja, Frigg och Fårsäter.
– Vi skålar med mjöd i ett dryckeshorn som går runt. Det sista häller vi ut på jorden. Sång och skådespel kan ingå.
Utövarna av asatron har åtta högtider under året men det här arrangemanget ingår inte i någon av dem.
– Det är för att vi är så många hedningar som träffas. Blotet är vår gudstjänst och en del av det magiska schamanska utövandet med trummor och sejd.
Intresset förklarar Per Lundberg med att det är den nordiska kulturen före kristendomen.
– Den gamla astron har funnits i flera tusen år. Se bildvärlden i Tanum, soldyrkan på bronsåldern och schamanismen. Det är oerhört spännande.
Utövare av asatron finns i Hylte.
– För mig är det en personifikation av naturen. Människan vill ha någon att kommunicera med, säger Bernhard Bös i Lilla Bosebo.
Av en jordkällare utanför huset har han gjort en harg, en motsvarighet till altare där han placerat tre träfigurer av gudar som han sågat till med en motorsåg.
– Jag pratar med mina gudar och frågar Tor vad det är för väder. Allt i naturen är förgängligt, världen och gudarna förgås, enligt Eddan, förklarar Bernhard Bös.
Reinkarnation, återfödelse, tror många utövare på.
– Jag tror, men har inga bevis.