NU: igenom snåriga bloggporten

                        Helgontonande uppvaktning för kolugn                           
                        lyssnarskara. TV-skärmfilmat från KB
  
Till gamla och ev nytillkomna vänner som kanske tittar in här:
                  V Ä L K O M M E N !
      Nu har jag äntligen börjat få igång en bloggsida. Tala gärna om för mig vad ni tycker jag ska börja med att försöka bena ut av all världens problem. Kanske dagens (19/2-12) nyhet att även jordens väldiga havsdjup visat sig vara svårt störda av våra mänskliga göranden och låtanden. Eller ska detta få bli en annansida med poetisk vinkling? Elller ge dagbokutdrag, från mig och eller andra - gärna anonymt? Eller?
Glad hälsning!
kerstin elisabeth
_

https://img2.blogblog.com/img/video_object.png
      Oväsen förs sen ett par år utanför mina fönster: med  hjälp av ett teknologins babelstorn vid grävandet av  undergång för oss som i framtiden under jord vill gå,  för vidare befordran.
      Videon därunder utspelar sig syn- och ljudskönt i  tidig morgon vid Brunnsviken.
                                                * * *
I efterskott skjuter jag in här under den 19 februari - dagen för min premiär på egen blogg - kommentarer på Bodil 
Jönssons nyskapande horisontgiv:
  
01 Vårvinter
·          
Tänk att så här enkelt kunna närma sig Bodil, och andra, medan glättiga snösjok rasar förbi mitt fönster. Är ”rätt” nyligen IT-kopplad, men höll på hel del med framtidsforskning ca 1980,bl a per distanskurs på JH i Sthlm: Morgondagens teknik, som ännu tycks pågå… Uppvuxen nära professorns födelseby utpekade min mor dig som geni, på resa från S.Unnaryd genom Bygget. Flera duktiga förebilder hade givits, men du gjorde mest intryck eftersom du var (och är) flera år yngre än jag – som ibland kallats lillgammelklok. Lärde just av Elias Wessén att ”gammal” är germanska av dunkelt ursprung medan vår ”gamman” samvävs med engelskans ”game” till ordrot betydande ”hoppa, springa”… Och här IT-skärmbildar vi oss nu, hoppande och ilande i blixtfart! Ändå, kanhända, i vist fridfull gamman. Ja ALLT är (ju?) faktiskt spännande dubbelt (minst). Hoppas jag kan bidra, = ta&ge, framöver: har i bagaget bl a hel del av CG Jungs konkretsökande symbolism inkl individuationspraktik för mognande under livscykelns andrahalva. I försök att utöver integration av årsringar intuitivt nå arketyper ”uppenbarande” sig från andra stadier av det jordiska(ev rentav universella) medvetandets utveckling. /// kerstin elisabetho
    bodil
Välkommen hit!
Tack för hälsningen från då för länge sedan. Visst var ni i trakterna! Min mamma är faktiskt född i trakterna av S Unnaryd (Hult, nära Jälluntofta) och själv är jag uppvuxen i Halland (Nissaström och Johansfors, student i Halmstad).
Visst är det så att informationsteknologin utgör en av förutsättningarna för en sådan här blogg – men inte är det den man tänker på. Lika lite som man tänker på hammaren när man slår i en spik – man tänker ju på själva ändamålet. Som här och nu: det är dig jag tänker på (och andra människor som fladdrar förbi i mitt inre), inte tangenterna, inte överföringshastigheter. Den enda gång man blir medveten om dessa är när det hänger upp sig.
Allt gott
Bodil
·         kerstin elisabeth
Uppmanas nu skriva kommentar till mig själv, men jag missförstår väl – är såpass obevandrad i nätmaskorna att jag lätt trasslar till det. Men övning kanske ska ge färdighet, hoppas
kerstin elisabeth
o    bodil
Du är alldeles rätt på det – och här är en hel guldgruva att botanisera inom!
Allt gott
Bodl
·         kerstin elisabeth
Efter stegvisa kommunkriserna på 60-70-talen särades Unnaryd o Jälluntofta från Sunnnaryd o Bolmsö för att med Torup i stället administreras inom Hylte – samt föras över till Hallands län (dock: räknas än till Smålands landskap). Verkligen gamla gränstrakter där Halmstad oftast var vår huvudort. Fast innan vägarna från 50-talet gjordes mindre krokiga var det JÄM(N)T 6 mil både dit o till Värnamo o Ljungby (vilket di gamle under min barndom omtalade som vore det bibliskt domedags666:ig slumpmystik). Sedan dess syns djuperövrad profilknöl i TV-väderkartorna till regnigaste Småland, utbuktande genom f d halländska solkustremsans gränssilhuett.
Nu ska jag försöka sluta undervisa om gamla tider: ägnar nog resten av dagen åt att gräva och fynda inom din vårbetonande domänvärld HÄR och NU. (Utom att jag tänker lyssna på P1:s Filosofiska rummet kl 17 om EVIGHETEN – publikt förinspelad i denna stad, så jag lär höras där med en stjärninspirerad Unnen-replik.)
Glada hälsningar!
kerstin elisabeth
·